Rīgas modes nedēļa, kas norisināsies no 30. oktobra līdz 4. novembrim, pārsteigs rīdziniekus un pilsētas viesus ar piecām neaizmirstamām modes dienām, sola pasākuma rīkotāji.

Baltijas Modes federācija atzinusi, ka Rīga kā modes galvaspilsēta iekarojusi savu vietu Baltijā un tai ir liels potenciāls pievērst Skandināvijas modes auditorijas uzmanību. Ideja iesaistīt Rīgas modes nedēļā Skandināvijas modi ir sekmējusies, un sadarbība realizējas pasākumu kopumā ar nosaukumu «Nordic Look».

«Nordic Look» laikā tiks prezentēti divi pasākumi.

1. novembrī plkst. 20.00 Rīgas Tehniskās universitātes telpās tiks demonstrēta dāņu dizaineres Nikolīnes Līvas Andersenas tērpu kolekcija. Dizainere izglītību ieguvusi Dānijas dizaina skolā un kopš skolas absolvēšanas prezentējusi vairākas tērpu kolekcijas, kā arī stažējusies Diora modes namā pie Džona Galiāno. Rīgas Modes nedēļā rādītā kolekcija Zviedrijas modes mesā «+46» ieguva galveno balvu.

Kolekcijas moto: laiks ir dzīve, un dzīve mīt mūsu sirdīs, un tā ataino pretrunīgo starp idealizēto bērna pasauli, kurā vienmēr ir laiks nebeidzamām spēlēm, un steidzīgo, baiļpilno pieaugušo pasauli. Nikolīnes dizainētais apģērbs ir fantāzijas un krāsu salikums, kas atsakās iziet uz kompromisiem un pakļauties komercijas izaicinājumiem.

Ārzemju mākslas muzeja Velvju zālē 1. novembrī tiks atklāta izstāde «HEL LOOKS», kas apmeklētājiem būs atvērta no 2. līdz 25. novembrim. Izstādē apkopoti ielu modes fotouzņēmumi, kuros Līsa Jokinena un Sampo Karjalainens fiksē dažādu vecumu Helsinku iedzīvotājus. Fotogrāfijās redzamie cilvēki savā ģērbšanās stilā ir kreatīvi. Viņi paši veido savu stilu un neapmierinās ar gataviem, veikalā nopērkamiem apģērbiem. Vieni izlīdzas, apģērbus un aksesuārus pērkot second hand veikalos, citi apģērbu modelē un šuj paši. Vēl citi jau gatavu apģērbu papildina ar dažām detaļām, lai tas labāk atbilstu valkātāja individualitātei. Izstādītās fotogrāfijas uzņemtas 2005. un 2006. gadā Helsinku ielās un klubos.

Seko mūsu aktualitātēm