2020. gada jūlijā EIT Food CLC NE un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs uzsāka kopprojektu, lai novērtētu pārtikas sistēmu nākotnes iespējas Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs. Projekta ietvaros tiks apkopoti dati, lai izprastu pandēmijas laikā radušās pārtikas patēriņā izmaiņas un lauksaimniecības nozares inovāciju vidi uzņēmējdarbības uzsākšanai Baltijas valstīs.
Abas organizācijas veiks vietējās situācijas un globālo tendenču analīzi, kā arī dalīsies ar informāciju par jaunākajām tendencēm Baltijas valstīs. Sadarbība notiek projektu CEE Food Foresight COVID19 (EIT Food) un Future of Food (Ziemeļvalstu padome). Plašāka informācija par CEE Food Foresight COVID19 pētījumu būs pieejama jau 2020. gada rudenī! Interesentus lūdzam sazinieties ar Aleksandru Ņižinsku no EIT Food CLC NE: aleksandra.nizynska@eitfood.eu